Home > Hírek események > A 2015–2016-os cserkészév vezetőképzési folyamatai

Jó munkát!

Kedves Cserkészvezető testvéreim!

 

25 évesek lettünk, egyre inkább elmondhatjuk magunkról, hogy felnőtt, megfontoltan gondolkodó, előre tervező, céljaink felé tudatosan haladó szervezetté kezdünk válni. Bár még tart az emlékünnep, gondolataink már az elközelgő év felé fordulnak. Az Emléktáborban, a körzeti táborokban, és az országos vetélkedőn résztvevő cserkészeink új lendülettel várják a cserkészévet. A kifelé nyitás évének, és eddigi következetes munkánknak eredményeként még több ember ismeri/ismerte meg a cserkészet szépségeit, és várja a lehetőséget a bekapcsolódásra. Éppen ezért nagyon megfontoltan végig kell gondolnunk, hogy az elkövetkező cserkészévben kire bízzuk az újonnan bekapcsolódó cserkészeinket, hogyan alakítjuk őrseinket, rajainkat, és csapatunk felépítését.

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian elkezdtük már a következő cserkészév előkészítését, az évtervező munkát. Ki még csak gondolatban, ki már papírra vetve, de mindannyian már foglalkozunk vele. Segíteni szeretnénk ezt a munkát azzal, hogy az eddigieknél jóval hamarabb elkészítettük a vezetőképzés meghirdetését. Emellett, hogy a még hosszabb távú tervezést segítsük, azt is eldöntöttük a legutóbbi csíkszeredai műhelymunkán, hogy ezentúl mindig július hónap utolsó szombatján ér véget a vezetőképző tábor.  

 

Légy résen,

 

2015. augusztus 22., Magyarlóna                                                                    Kerekes István csv. (Mókuska)

                                                                                                                                         mozgalmi vezető

 

A fentiek értelmében a Romániai Magyar Cserkészszövetség vezetőképzéseket, illetve nyári tábort/tanyázást hirdet a 2015–2016 időszakra az alábbi kategóriákban:

1.Segédvezető-képzés (SVK)

2.Őrsvezetőképzés (ŐVK)

3.Segédőrsvezető-képzés (SŐVK)

4.Országos kiscserkész tanyázás (OKCST)

5.Országos cserkésztábor alakuló csapatok számára (Minta)

6.GH, Balta kisegítő altábor (GHB)

Kérlek, figyelmesen olvassátok, és tanulmányozzátok át a kiírásokat. Biztassátok cserkészeiteket és egymást a bejelentkezésre.