Home > Hírek események > A 2017-es évben 100 új vezetővel bővült Szövetségünk a segédőrsvezető- és őrsvezetőképzés által.

A Romániai Magyar Cserkészszövetség 2017-ben is megszervezte vezetőképzését. Az idei képzési szintek két csoportba sorolhatók: segédőrsvezető- és őrsvezetőképzés. A két képzés több hónapi munkát foglal magába, többszöri találkozási (képzési) alkalmakkal, ahol a jelöltek fejlődnek. A képzések legintenzívebb része a tábor. A szövetség vezetőképző táborát három különböző altábor alkotta: a segédőrsvezető-képző altábor, őrsveztőképző altábor és a kisegítő altábor.

Mindannyiuk nagy örömére idén is segítették munjákát az erdélyi vezetőképzésnek magyarországi és vajdasági tapasztalt cserkészvezetők, ugyanakkor résztvevőkként és kiképzőkként is voltak jelen a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának testvérszövetségeiből.

A segédőrsvezető-képzés előhétvégéje május 5-7 közt volt megszervezve a Gyulafehérvártól 10 km-re található Magyarigenben, tábora pedig Sikaszóban július 14-29 közt. A jelöltek a képzésre Erdélyből érkeztek (Brassó, Csíkszereda, Ditró, Hosszúmező, Kézdivásárhely, Kolozsvár, Kovászna, Magyarlapád, Marosvásárhely, Máramarossziget, Nagybánya, Nagyenyed Nagyvárad, Magyarrégen, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Zilah), viszont kiképzőik közt jelen voltak a Magyar Cserkészszövetségből is. Táboruk a szövetség vezetőképző táborának altábora volt, amelyben 65, 11 – 13 éves cserkész bizonyította rátermettségét, tudását, hogy az előtte álló feladatra alkalmas, tehát csapatában igazi segítője lesz őrsvezetőjének.

Az őrsvezetőképzés jelöltjei és kiképzői a képzés során öt hétvégi alkalommal találkoztak,

Gernyeszegen 2016 novemberében; Tordán január 20-22 közt; Madéfalván március elején; Gyulafehérváron májusban; és újból Gernyeszegen 2017 őszén. Az őrsvezetőképző altábor

egyidejűleg zajlott a segédőrsvezető-képző altáborral, szintén Sikaszóban. A jelöltek Bögöz, Brassó, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Kolozsvár, Madéfalva, Nagyenyed, Négyfalu, Magyarrégen, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely, Szováta, Zilah és Torda településekről érkeztek. A kiképzők szövetségünk cserkészei voltak. A táborban 35, 13-17 éves cserkész szívta magába a közösségépítést, fejlesztette vezetői készségét és feszegette teher bírásának határait.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Communitas Alapítvány támogatását, valamit önkénteseink és cserkészvezetőink színvonalas munkáját, akik lehetővé tették a tábor megvalósulását.