Home > Hírek események > A Négyszögletű kerek erdőben

Idén is megszervezésre került az a tábor, mely a mese világába kalauzolja el a gyerekeket. Sikaszó közelében, július 20 és 25 között számos cserkészcsapatból, Tordáról, Kolozsvárról, Brassóból stb. érkeztek résztvevők a táborra. 84 gyerek (7 és 11 év közötti korcsoport) és a programot biztosító 10 felnőtt és fiatal, a Romániai Magyar Cserkészszövetség képzett vezetői, 5 napig közösen járták be a mese világát Lázár Ervin könyve alapján. 

A gyerekek nemcsak Mikkamakkával, Dömdödömmel, Mamintivel és a többi erdőlakóval ismerkedtek meg, hanem olyan magyar hagyományos kézművességekkel is, mint a fonás, szövés és a nemezelés, nép mintákat rajzoltak és festettek. Az esték a tábortüzekről és ezáltal a magyar népdalokról szóltak, valamit egyik este bábszínházat szerveztünk, ahol a gyerekek saját készítésű bábjaikkal adták elő kedvenc meséjüket. A nap mindig estimesével zárul, melyek hálózsákjaikba bújva hallgattak a gyerekek és volt már aki mese közben elnyomott az álom.    

Reméljük, hogy a sok játékkal, vetélkedőkkel és énekkel fűszerezett 5 nap lendületet adott a gyerekeknek, hogy bátran fedezzék fel a magyar mese és népmese világát. A cserkészetben használt non-formális nevelési eszközök által, mint a kiscsoprtos – őrsi – tevékenységek, a természet közelség, a tartalmas időtöltés, az egymásra való figyelem és tisztelet, egy gördülékeny és élménydús tábornak lehettünk részesei.    

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatását, valamit önkénteseink és cserkészvezetőink színvonalas munkáját, akik lehetővé tették a tábor megvalósulását.