Home > Hírek események > Ifjúsági vezetőképző tábor 2018

Az idei Romániai Magyar Cserkészszövetség ifjúsági vezetőképző táborcsokrunk 344 cserkésznek adott otthont, 2018. július 13-30 között. E 344 cserkész 5 felé táborozott, voltak kiscserkészeink, pontosabban 59-en közöttünk amerikai kiscserkészek is az Országos Kiscserkész Tanyázáson, segéd-őrsvezető jelöltjeink 119-en, melyből 20 vajdasági, őrsvezető jelöltek 65-en, segédvezető jelöltek 37-en, melyből 12 magyarországi, valamint az igazi önfeláldozók a GHB-ok 22-en, ahol ugyancsak amerikai, vajdasági kezek is dolgoztak, ők jól lakottan tartották a tábor apraja és nagyját.

Idén a 43 kiképző, szervező és a GHB indította a tábort 13.-án, amit felépítettek és előkészítettek a jelölteknek az otthonos fogadtatás érdekében. Ezek után apránként jöttek a jelöltek is, a segéd-őrsvezető és őrsvezető jelöltek kedden, a segédvezető jelöltek szerdán, legkésőbb pedig a kiscserkészek érkeztek meg csütörtökön s ők hat napig tették vidámabbá társaikat. A tábor lejártával, befejezésével vezetőink és szervezőink július 30.-án kiértékelést tartottak a tábor sikeres megvalósításáról.

Pár év után újra otthont adhattunk a segédvezető képző jelöltjeinek, ahová magyarországi cserkésztestvéreinket is szívesen fogadtuk, úgy jelölt, mint kiképző szerepben. Köszönjük a magyarországi és vajdasági kiképző cserkésztestvéreink munkáját, és együttműködését.  Mindezek után figyelemmel követjük új vezetőink munkáját, támogatva ötleteiket, valamint segítve terveik megvalósítását.

Köszönjük az idei ifjúsági vezetőképző táborunk megszervezéséhez nyújtott támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT., a Hargita Megyei Tanácsának valamint a Pro Educatione-nak, kiknek támogatásával sikerült gördülékenyebben megvalósítani terveinket.