Össze-SZÖVŐ szövetségi döntő Kolozsváron

Össze-SZÖVŐ szövetségi döntő Kolozsváron

Szövetségünk apraja-nagyja május 19–21. között időutazásra adta a fejét Kolozsváron. Az Össze-SZÖVŐ szövetségi döntőjén visszarepültünk 1933-ba, a Gödöllői Dzsembori idejére. Régi levelek és naplók kalauzolták az őrsöket a vetélkedő ideje alatt, hogy jobban megismerkedjenek a kincses várossal, cserkész múltjukkal, és összebarátkozzanak különböző nemzetek kontingenseit képviselő cserkészekkel (az 1933-ban Gödöllőn táborozó skótokkal, lengyelekkel, angolokkal, görögökkel, franciákkal és még sorolhatnánk).

Mindeközben számos csapatépítő, logikai, kreatív és ügyességi feladatot kellett megoldaniuk a város három, különböző helyszínén. A kiscserkészek a Fellegvárat hódították meg, a cserkészek a Házsongárdi temetőben kutakodtak a múlt részleteiről, a felfedező és felnőtt őrsök pedig Kolozsvár központjának nevezetességeit (és a galambokat) hajkurászták.

A döntőn közel 300 cserkész vett részt szövetségünkből, minden korosztályból képviseltették magukat cserkészeink. A hétvége és a döntő napja az őrsről, az őrsi egységről szólt – ennek az egységnek az építéséről, ápolásáról, megőrzéséről. Emellett a más őrsökkel való találkozás, a barátkozás lehetőségének megteremtése is fő célja volt az eseménynek.

A nyertes kiscserkész, cserkész, felfedező és felnőtt őrsök, kilépve a szövetségi döntő keretmeséjéből, következő körben az igazi, hús-vér Gödöllőn folytatják a vetélkedést. Az Összmagyar Döntő június 16–18. között kerül megrendezésre. További sok sikert kívánunk nekik és köszönet mindenkinek a Szövetségi Döntőn való megjelenésért, a remek hangulatért, egymás támogatásáért. Gratulálunk minden résztvevőnek és szervezőnek!

További képekért kattints a Facebook oldalunkra!

Ha bepillantanál a döntő hangulatába, akkor az eseményről készült videót itt tudod megtekinteni: https://youtu.be/rWqis9dzEzM 

A nyertesek

Kiscserkész kategóriában, Harkó Nagy Zsuzsanna őrsvezető vezetésével a Pipacs őrs nyerte el az első helyezést az Össze-SZÖVŐ szövetségi döntőjén, Kolozsváron. Vidámságuk és közös őrsi erejük meghatotta a jelenlévőket az eredményhirdetésen is. A nyertes őrs a 105. számú Szemlér Ferenc cserkészcsapathoz tartozik, Brassóból érkeznek Gödöllőre.

Cserkész kategóriában, Szathmári Richárd őrsvezető vezetésével a Zöld medve őrs nyerte el az első helyezést az Össze-SZÖVŐ szövetségi döntőjén, Kolozsváron. Kreativitásuk, strapabírásuk és csapatmunkájuk kiemelkedő, bátorsággal és jókedvvel állnak minden akadály elé. A nyertes őrs a 30. számú gróf Teleki Sámuel cserkészcsapathoz tartozik, Marosvásárhelyről érkeznek Gödöllőre.

Felfedező kategóriában, Egri Kriszta őrsvezető vezetésével a Gőte őrs nyerte el az első helyezést az Össze-SZÖVŐ szövetségi döntőjén, Kolozsváron. A döntő napján rátermettségükről, kreativitásukról, remek tájékozódási képességeikről és kitartásukról adtak számot. Az őket összetartó őrsi szellem példaértékű lehet mindenki számára. A Gőték a 16. számú Báthori István cserkészcsapat tagjai, Szilágysomlyóról érkeznek Gödöllőre.

Felnőtt kategóriában, Tóth Géza-Ivor őrsvezető vezetésével a Barna medve őrs nyerte el az első helyezést az Össze-SZÖVŐ szövetségi döntőjén, Kolozsváron. Megmutatták, hogy barna nyakkendővel a nyakukban is képesek még csillogó gyermeki szemmel nézni és gyermeki felhőtlenséggel játszani. A Barna medvék példaképek a fiatalabb őrsök és az Össze-SZÖVŐ következő generációi számára egyaránt. Izgalmakkal tele érkeznek Gödöllőre Szatmárról, a 44. számú Dsida Jenő cserkészcsapatból.