ŐVK előhétvégék

A Romániai Magyar Cserkészszövetség (RMCSSZ), őrsvezető képzése három hétvégén, ebből az első hétvége 2021. május 7-9 között, került megrendezésre Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Nagybányán. A három helyszínen összesen 71-en vettek részt.

A őrsvezető képzés célja, képesek legyenek 6-8 gyermek elvezetésére. Képzésen a vezetők olyan tudás sajátítottak el, amelyeket vezetőként egyaránt, illetve életük során is fel tudják használni. A képzési hétvége péntek estétől, vasárnap az Istentiszteleten/Misén való részvételéig tartot. Az őrsvezető képzés ezen hétvégéje olyan tudás átadásával foglalkozik, amellyel később egyedül is képesek lesznek egyedül 12-15 éves gyerekek nevelésére, mindazon által erősítve csapatainkat, körzeteinket és Szövetségünket. A hétvége keretén belül a jelöltek megismerkedtek cserkész módszerekkel, játékokkal és tábortűz jelenet készítésével. A hétvége keretén belül a mameluk képzés második szakasza is megtörtént, ahol a mamelukok megismerkedhetek önmagukkal és kipróbálhatták magukat, hogyan is tartanának meg egy képzést.

Ezutón szeretnénk megköszönni a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak az anyagi támogatást, amellyel gördülékenyebbé tették a hétvégéket.